Kodėl sveika valgyti melionus?
Šie iš Vidurio Azijos kilę vaisiai nuo senų laikų yra vartojami kaip maistas ir vaistas. Juose gausu virškinimą gerinančios ir medžiagų apykaitą greitinančios ląstelienos. Taip pat vitaminų C, PP, karotino, folio rūgšties, kalio ir geležies. Melionuose esantys pektinai iš organizmo šalina kenksmingąsias medžiagas.
Melionai tinka dietinei mitybai, nes yra nekaloringi (100 g – 28 kcal). Šiais vaisiai galite mėgautis ana dažnai visai nesibaiminant, kad priaugsite svorio. Šaltas melionas puikiai gaivina karštą vasaros dieną.
Jei nežinote, kaip teisingai valgyti melioną, tai primename: vaisius pjaunamas aštriu peiliu išilgai, paskui šaukštu išimamos sėklos ir vaisius supjaustomas gabalėliais, kurie sudedami į desertinę lėkštę.
Niekada nepirkite įtrukusio ar dėmes turinčio meliono. Tokiuose pažeidimuose gali slėptis salmoneliozės ir botulizmo sukėlėjai. Nepatartina pirkti ir supjaustytų melionų, net jei jie suvynioti į plėvelę. Saldus meliono minkštumas – puiki aplinka tų pačių botulizmo ir salmoneliozės sukėlėjų bei kitų mikroflorų vystymuisi.
Rašyti komentarą